In de basiscursus crisiscommunicatie leren deelnemers alles wat je moet weten voor goede crisiscommunicatie. De cursus is interactief, aan de hand van beeldmateriaal, casuïstiek en korte opdrachten leren de deelnemers handige tips & tricks die ze kunnen toepassen in hun eigen praktijk. Belangrijke tips die deelnemers krijgen zijn onder andere: meest getroffenen op 1, start met monitoren, openheid en transparantie, verbinding maken met empathie, communiceer over proces als je niet over inhoud kan zeggen. Ook staan we uitgebreid stil bij hoe social media effectief kan worden ingezet bij crisis situaties. Centraal in de cursus staan de drie doelstellingen van crisiscommunicatie: informatievoorziening, betekenisgeving en schadebeperking. Daarnaast leren de deelnemers werken volgens de drie kerntaken van crisiscommunicatie: analyse, advies, aanpak.
Doelstellingen
Na afloop is de cursist in staat om beter te kunnen optreden bij communicatie rond crisis en incidenten, door terug te vallen op de doelstellingen en kerntaken van de crisiscommunicatie. De deelnemer kent de do’s and don’ts en zal daardoor minder snel in bekende valkuilen stappen.
Duur: 4 tot 6 uur
Niveau: beginners tot gevorderde
Voor: bedrijven, NGO's, gemeenten, veiligheidsregio's, ministeries en alle andere instellingen die goed voorbereid willen zijn op crisis
Doelgroep: bestuurders, management, communicatiemedewerkers, woordvoerders, crisismanagement professionals
Op maat: deze cursus kan speciaal op maat voor uw organisatie aangeboden worden
Aanvangsniveau: basale kennis/ervaring op het gebied van communicatie is handig
Kwalificaties: certificaat van deelname (indien opdrachtgever dit wenst)