Tom Compaijen

Mijn eerste crisiservaring deed ik op als crisiscoördinator bij het ministerie van VWS en daarna als adviseur crisiscommunicatie bij de gemeente Amsterdam. Wat ik in al die jaren in de praktijk heb geleerd van echte crisis, trainingen en oefeningen deel ik nu als Compaijen C&C met andere mensen en organisaties. Dankzij de vele verschillende opdrachtgevers waar ik nu kom, blijf ik mijn kennis en ervaring  op het gebied van crisismanagement, crisiscommunicatie en opleiden, trainen, oefenen verder ontwikkelen en uitbreiden.

Ik ben afgestudeerd in neurowetenschappen. Naast mijn studie gaf ik als vrijwilliger bij Unity drugsvoorlichting in clubs en op feesten. Door mijn studieachtergrond ben ik vervolgens ook gevraagd de andere vrijwilligers op te leiden in de werking van drugs in de hersenen. Daarnaast mocht ik als woordvoerder over drugs vertellen in het BNN-programma Spuiten & Slikken. Mijn interesse in trainen en communicatie was geboren. Tijdens de witte heroïne waarschuwingscampagne kon ik dankbaar gebruik maken van deze kennis.

De Amerikaanse presidentscampagnes zie ik als de 'Champions League' van communicatie. Daarom bezocht ik in de zomer van 2008 de Democratische Conventie in de Verenigde Staten om aanstormend talent Barack Obama in levende lijve te kunnen zien speechen. Behalve de bijzondere toespraken, maakten ook de strenge veiligheidsmaatregelen een diepe indruk. Die ervaring kwam goed van pas toen ik gevraagd werd om voor de gemeente de communicatie rond het bezoek van President Obama aan het Museumplein in Amsterdam in goede banen te leiden. 

En ook nu leg in mijn trainingen nog altijd graag links met kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Want kleurrijke praktijkvoorbeelden zijn naar mijn mening de beste manier om kennis over te brengen.

Cursus crisismanagement door Tom Compaijen


Drijfveer
Mensen motiveren en organisaties beter laten werken. Dat is de rode draad die terugkomt in de verschillende banen die ik heb gehad. Als ik aan het eind van de dag merk dat mensen iets geleerd hebben en daardoor hun werk beter kunnen doen, geeft dat me energie en voldoening. Dat spreekt mij ook aan in crisismanagement. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, om te leren van oefeningen en echte crises en daardoor beter te worden.

Missie
Mijn doel is dan ook om een organisatie elke keer weer beter te maken. Of je vanaf nul een eerste stap wilt maken, of al een professionele crisisorganisatie hebt en de kennis actueel wilt houden, of op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.

Visie
In alles wat ik aanbied komt mijn visie op crisismanagement terug. Centraal daarin staan mijn uitgangspunten: 1. Crisis is complex, dus houd structuren en werkwijze zo eenvoudig mogelijk. 2. Zo min mogelijk vergaderen en zo veel mogelijk doen. 3. Opleiden en trainen op basis van casuïstiek en altijd interactief.

Voor vragen of meer informatie kunt u me altijd bellen of mailen.

Opdrachtgevers Compaijen C&C zijn onder andere