6 borden: van whiteboard naar digitaal

Bijna elke training die ik geef, leer ik zelf ook wel weer iets. Door vragen van de deelnemers of discussies met de groep. Maar ook omdat opdrachtgevers zelf weer aan de slag gaan met de tools die ik ze geef.

Bij Liander had ik hiervan pas een erg mooi voorbeeld. De trainingen en oefeningen bij Liander zijn meestal fysiek. Maar in de praktijk start een crisiscommunicatieteam (CCT) vaak online via MS Teams. Daarom hadden we besloten een serie online opstarttrainingen te doen met het CCT.

De 6 borden vormen natuurlijk de basis voor de werkwijze van het crisiscommunicatieteam. Maar als elke teamlid thuis zit, is het natuurlijk lastig werken met flipovers of whiteboards.

Maar toen de training begon, kwam de Teamleider gelijk met een online variant van de 6 borden die in Teams was aangemaakt. Wat ik het mooiste vond: iedereen kon individueel inzoomen op bepaalde delen van het scherm. En iedereen – ook een externe zoals ik – kon de borden vullen als dat nodig was.

Eindelijk een online manier van gedeelde beeldvorming en visualisatie die echt werkt. Volgens mij een mooie tool die elk CCT kan overnemen.

Wil je zelf ook aan de slag met online opstarttrainingen? Neem gerust contact op.

Tom Compaijen
Compaijen C&C – Klaar voor elke Crisis