Onze E-books

Door met Klaar voor elke Crisis te werken hou je je kennis over crisiscommunicatie op peil. In onze E-books zetten we onze methode en visie hierover verder uiteen.

Crisiscommunicatie 3.0

Met Crisiscommunicatie 3.0 sluiten we zo goed mogelijk aan bij wat leeft in de buitenwereld. Het is onze methode voor crisiscommunicatie. Crisiscommunicatie 3.0 zet de meest getroffenen op de eerste plaats en pleit voor transparante en eerlijke crisiscommunicatie. Binnen deze methode sporen we woordvoerders en redacteuren aan om empathische woorden en duidelijke beelden te gebruiken om de verbinding te leggen en splitsen we strategie, proces en output op een heldere manier zodat je team wendbaar kan blijven tijdens de crisis. We analyseren en adviseren langs de doelstellingen Informatievoorziening, Betekenisgeving en Schadebeperking (IBS).

Lees voor een uitgebreide beschrijving over onze methode ons E-book Crisiscommunicatie 3.0


Crisiscommunicatie 3.0

Wij zorgen dat jouw organisatie bij crisis werkt met de Methode Crisiscommunicatie 3.0 - Mensen Effectief Verbinden.

E-book Methode Crisiscommunicatie 3.0

Klaar voor elke Crisis

Met de visie en programma’s van Klaar voor elke Crisis zorgen we dat de werkwijze bij alle leden van het crisiscommunicatieteam is ingesleten en dat alle bestuurders weten hoe deze methode werkt. Dat betekent dat we vaker, korter trainen en regelmatig content aanbieden om de kennis paraat te houden. En dat we veel werken met online trainingen, blended learning en micro-learning.

Alles over deze visie, over hoe je zorgt dat je deze kennis op peil houdt, lees je in het E-book Klaar voor elke Crisis - worden en blijven.

E-book Klaar voor elke Crisis - worden en blijven