Referenties

Mirjam Otten directeur Communicatie Nationale Politie

MIRJAM OTTEN,
DIRECTEUR COMMUNICATIE NATIONALE POLITIE, OUD-DIRECTEUR COMMUNICATIE GEMEENTE AMSTERDAM

"Een goede voorbereiding is nodig om tijdens crises snel en goed te kunnen handelen. Tom Compaijen heeft bij de gemeente Amsterdam de crisiscommunicatie verder geprofessionaliseerd door goede trainingen en duidelijke afspraken met communicatiecollega's.Tom brengt structuur aan en is een ervaren trainer. Een gewaardeerde collega die mensen samenbrengt en op inspirerende wijze vaardigheden leert om ten tijde van crises beter te kunnen presteren."

FRAUKJE VAN DER MIJN,
MINISTERIE BUITENLANDSE ZAKEN

"Tom is enthousiast, pragmatisch en vernieuwend. Zeer prettig om met hem samen te werken. Zijn energie werkt aanstekelijk! Hij kijkt met een frisse blik naar bestaande crisismanagement processen en komt met nuttige inzichten en aanbevelingen."

SJOERD WYNIA,
DIRECTOR & CO-OWNER AIR (ID&T)

"Bij het organiseren van evenementen is een goede voorbereiding essentieel. Niet alleen voorbereid zijn op alle leuke dingen, maar ook klaar kunnen staan als het onverhoopt ergens misgaat en weten hoe te handelen is onontbeerlijk. Met zijn trainingen in crisisbeheersing en communicatie die Tom voor ons verzorgt is hij een onmisbare en zeer waardevolle schakel voor ons team geworden."

Linda van der Voort,
Adviseur Crisisbeheersing en OTO, Netwerk Acute Zorg Noord-Holland en Flevoland (Amsterdam UMC)

"Het Netwerk Acute Zorg Noord-Holland Flevoland is de neutrale spin in een complex web van ziekenhuizen en andere acute zorg instellingen in de regio. Wij zitten in het Amsterdam UMC en bieden onder andere crisistrainingen aan voor professionals van alle ziekenhuizen. Sinds een paar jaar geeft Tom Compaijen de trainingen crisiscommunicatie voor woordvoerders, omgevingsanalisten, redacteuren, coördinatoren en communicatieadviseurs. Ook geeft Tom mediatraining voor bestuurders en leden van crisisbeleidsteams.

Toen wij op zoek gingen naar een geschikte trainer kregen wij uit ons netwerk heel goede recensies over Tom. Wij hebben dan ook geen seconde getwijfeld om hem te vragen voor de trainingen. En ook wij krijgen weer veel positieve feedback vanuit de deelnemers en kunnen Tom dan ook absoluut aanbevelen.

Een paar punten die ik wil mee geven zijn:
De trainingen zijn erg praktisch, goed toepasbaar in de praktijk en heel interactief, met veel goede tips.
Tom heel veel ervaring met en kennis van crisiscommunicatie en weet deze ook goed over te brengen.
Veel ervaringen met trainen.
Veel ervaring met bestuurders.
Ook zijn deelnemers heel erg enthousiast over de E-learning. Ik merk dat mensen die echt graag willen volgen.
Samengevat, het netwerk is echt heel erg tevreden over Tom."

Yasmin Hashem,
Media, Event & Information Officer at ICCROM, UAE

"I have had the pleasure to work closely with Tom Compaijen as a trainer on multiple occasions, and I highly recommend his agency for consultancy and training in the field of crisis communication. He is extremely professional, organized, as well as charismatic and creative, always thinking outside the box. His upbeat personality and engaging personal style enables him to interact effectively with trainees, developing inspiring relationships with them; he definitely has excellent classroom management skills. Furthermore, Tom has the listening and interviewing skills necessary to extract information from those he teaches, and his in depth knowledge and experience in the field give him the ability to easily adapt and tailor his lessons to the needs of the trainees, making him a true asset when teaching crisis communication. I recommend Tom without reservation."

Bas Bruijn,
Woordvoerder burgemeester Van der Laan en Amsterdamse driehoek

"Tom heeft zich in Amsterdam bewezen als een bevlogen, betrouwbare en deskundige adviseur. Zowel in het voorbereiden op de verschillende scenario's als tijdens de spannende uren van een daadwerkelijke crisissituatie en de belangrijke nazorgfase."

Jop Marisse,
Crisismanager bij Departementaal Crisiscentrum Ministerie IenW

"Tom geeft al een aantal jaar trainingen crisiscommunicatie bij stralingsongevallen voor ons. Hij is als trainer verbindend met een grote kennis van zaken. Tom weet de juiste toon te raken. Ook in de voorbereiding hebben we een hele prettige samenwerking die zich kenmerkt door toegankelijkheid, soepelheid, afspraken nakomen, één woord is genoeg, elkaar helpen. De trainingen zijn goed qua inhoud, heel relaxed, to-the-point, scherp en op een hele prettige ontspannen manier. Ik kan Tom zonder meer aanprijzen bij anderen. Hij gaat ervoor: een 6 is niet voldoende.
Tom is een echte expert in crisiscommunicatie. Maar het mooie vind ik dat Tom zich ook echt verdiept in wat specifiek is voor de organisatie. Hij koppelt de inhoud van de organisatie heel goed aan het communicatievak. Bij ons was dat nucleair, maar ik ben ervan overtuigd dat als ik Tom vraag een training te geven over crisiscommunicatie bij - bijvoorbeeld - luchtvaart, hij zich dat ook volledig eigen maakt en in de training precies de juiste toon raakt en de juiste boodschap overbrengt.
Maar nog meer dan in de kennis, zit de kracht van Tom in de persoon zelf: een ontspannen, eerlijke, oprechte en betrouwbare vent die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt."

Floor van Bakkum,
Team manager Jellinek Preventie

"Tijdens de witte heroïne crisis in Amsterdam heb ik zeer prettig met Tom Compaijen samengewerkt. Tom maakt zich nieuwe onderwerpen snel eigen en kan goed out of the box denken. Daarnaast is Tom zeer benaderbaar, gedreven en gepassioneerd over zijn vakgebied. Hij is energiek, neemt initiatief en beschikt over een sterke drive om tot resultaten te komen. Hij is goed in het genereren van inventieve oplossingen en creatieve ideeën kan zich non-conformistisch opstellen. Zo kwam Tom onder andere met goede en originele ideeën voor de social media campagne bij de witte heroïne waarschuwing. Tom denkt eerder in mogelijkheden dan in onmogelijkheden. Hij kan zaken met enthousiasme over de bühne te brengen. Hij kan goed verbanden leggen, grote lijnen ontdekken en overzicht houden. Ook houdt hij zicht op mogelijk verschillende belangen van de diverse stakeholders. Hij toont lef en durf en is er niet bang voor om positie in te nemen."

Koosje Spitz,
UNESCO, Programme Coordinator Culture & Heritage in Crisis Situations


"Tom Compaijen heeft meerdere keren een training gegeven aan deelnemers van de internationale training ‘First Aid to Cultural Heritage in Times of Crisis’. Op zeer georganiseerde en professionele wijze gaf hij les. De training was inhoudelijk sterk en tegelijkertijd praktisch. De deelnemers deden in korte tijd de noodzakelijke kennis en vaardigheden op om in eigen land in complexe crisissituaties op bekwame wijze met media om te gaan. De module crisiscommunicatie kreeg in de deelnemersevaluaties een zeer hoge waardering. De samenwerking heb ik als zeer aangenaam beschouwd."

Joris Naalden,
CEO & Shareholder Jump XL Trampoline Parks

"Tom has advised the Management Team and Head Quarters Team of the international Jump XL Group of companies on setting up and implementing our crisis management procedures. Through lively presentation sessions full of real-life examples, Tom has helped us to better understand and manage our most important operational and PR risks. Tom has also provided advise on writing our company crisis management handbook and has assisted with responding to ad hoc crisis events. I can warmly recommend Tom as a trusted crisis management advisor."

Sanne Graafland,
Contentspecialist OLVG ziekenhuis

"Zojuist de e-learning afgerond, heel leerzaam, ik ben weer helemaal ‘bij' 😀."

Evelien Siedenburg,
Beleidsadviseur GGD Amsterdam

"De beste E-learning die ik in jaren heb gezien. Heel goed gedaan."

Sanne Kuypers en Nicole Heijdra,
Adviseurs Crisiscommunicatie, Politie Nederland

"Sinds 2018 werken we met Tom samen op verschillende crisiscommunicatievraagstukken. Omdat hij zelf ook aan de opdrachtgeverskant heeft gewerkt, begrijpt hij goed wat we nodig hebben en is er een gelijkwaardige verhouding. Bij het organiseren van oefeningen merk je dat hij veel praktijkervaring heeft. De scenario’s zijn realistisch en de voorbeelden kloppend. Tom graaft in adviesklussen net zo lang door tot het allemaal in elkaar valt. Hij heeft ons zo geholpen met verschillende handvatten voor een meer professionele crisiscommunicatiestructuur."

Anita Wassink,
interim-woordvoerder (ZZP)

"Als woordvoerder wilde ik de skills hebben om zelf een Omgevingsbeeld te kunnen maken. Omdat de training een gevarieerd aanbod heeft, oefeningen en eigen inbreng, kan je heel goed alles online volgen. Door de handige checklists en formats kan je wat je leert direct in de praktijk toepassen. Tom heeft heel veel crisiservaring, dat is echt van toegevoegde waarde. Je leert als deelnemer namelijk veel van andere casussen. Tom vertelt met veel passie en enthousiasme, je krijgt bijna zin in een crisis :). Na afloop voelde ik me echt geïnspireerd, ik kan deze training zeker aanbevelen."

Een aantal reacties uit de (anonieme) evaluaties,
van de online trainingen

"Inhoudelijk een 10. Deze online cursus was een feestje om te volgen. Ik heb echt het gevoel dat ik de belangrijkste kennis weer paraat voor een crisissituatie. Voldeed volledig aan mijn verwachtingen en ik heb mij niet een keer verveeld. Het was een hele fijne, informatieve training. Heel veel geleerd ondanks dat ik al vaak trainingen heb gehad."

Ruud,
Communicatieadviseur Social Media, RIVM

"De ‘Online Training Omgevingsbeeld maken’ vond ik heel soepel om te volgen. Het tempo is goed en de opbouw is logisch en fijn. In stapjes ontdek je hoe je het maken van een Omgevingsanalyse moet aanpakken. Op een rustige manier krijg je inzicht hoe je de analyse opbouwt en op welke dingen belangrijk zijn om te vermelden of om juist niet erin te zetten."

Dian Hoes,
Product Owner websites, Alliander

"Ik heb al veel trainingen gevolgd, maar ik heb in deze training veel dingen gehoord die ik nog niet wist of die vanuit een andere hoek bekeken werden. Dat was super waardevol. Ook ben ik dankzij deze training zekerder geworden in de rol van Omgevingsanalist.
Voor mij was het heel logisch om deze training online te volgen, want ook in de rol van Omgevingsanalist doe je je werk vaak online achter het scherm.
In de training praat Tom heel bevlogen over het vak. Je merkt meteen dat hij heel erg enthousiast is over zijn werk en dat is heel leuk om naar te luisteren. En de formats die in de online omgeving staan, zijn ook nog eens hele fijne hulpmiddelen."

Bridget Hearn,
Online Content Specialist, Universiteit van Amsterdam

"Teksten schrijven bij een crisis is een andere tak van sport. Deze training Empathisch Schrijven is een bewustwording. Je leert op een andere manier naar teksten kijken. Je realiseert je dat je je toch niet altijd even goed in de lezer verplaatst. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat ik in de eerste oefening bepaalde info in mijn tekst zette, die bij lezers tot paniek kon leiden. In de oefeningen daarna lette ik veel meer op welke info ik deelde en hoe ik die verwoordde.
Vaak zit je bij online trainingen passief te luisteren en dan begint na een uur mijn aandacht al af te nemen. Ik heb de hele training in één dag gedaan, en kon toch goed mijn aandacht erbij houden. Ook omdat je steeds wisselt tussen luisteren en zelf een schrijfopdracht maken."

Terri Peters,
Interne Communicatiemedewerker, Universiteit van Amsterdam

“Met de tijdsdruk bij crisis denk je eerst ‘help, wat nu’. En je ziet in deze training ook wat er gebeurt bij andere organisaties als er geen empathie zit in teksten. Dat je dan de plank flink mis kan slaan. Ik ben door deze training gaan inzien hoe je het schrijven van een tekst bij crisissituaties aanpakt: hoe je begint, welke informatie belangrijk is, wat je opschrijft. Ik ben echt beter daarin geworden, nu kan ik dat gewoon als het moet. Ook in het dagelijks werk van tekst schrijven heb je heel veel aan wat je in deze training leert.”

Stephanie Bosschaert,
Contentspecialist, Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)

"Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken, best een tijdsinvestering. Maar je krijgt er ook veel voor terug en door het volgen van deze training win je juist tijd als er echt een crisissituatie is. Ook was het fijn dat er veel oefeningen in de training zaten. Ik dacht van tevoren namelijk: het is best wel een lange training, maar eigenlijk ging het heel snel voorbij en vond ik de afwisseling tussen theorie, voorbeelden en zelf aan de slag heel prettig werken.
Na deze training weet je hoe het moet, dat geeft zekerheid om aan de slag te gaan. Ik heb het gevoel dat als er een crisis is bij ons, dat het nu ook wel lukt. Dat had ik daarvoor minder. Soms is het net even een woordje dat anders moet, juist die kleine dingen waar het om draait, dat komt ook aan bod in deze training. Je hebt houvast, een raamwerk. In plaats van dat je gewoon maar wat begint met schrijven.
Een online training kan soms onpersoonlijk zijn, maar dat was bij deze training niet het geval. Tom praatte heel direct met ons en kon ook direct feedback geven. Ik vond dat fijn werken."

Joris van den Heuvel,
Senior Web Editor, Universiteit van Amsterdam

"Van collega’s had ik al gehoord over de online basistraining en die waren daar erg enthousiast over. De training Empathisch Schrijven was intensief, en heel leuk om te doen. Het was nuttig en interessant. De training is heel concreet en je krijgt goede feedback. Dus ja, daar houd ik wel van, lekker hands-on. Het extra onderdeel over hoe je een crisispagina moet inrichten en waar je allemaal aan moet denken was voor mij een eyeopener."


Vincent van der Horst,
Communicatieadviseur, Gemeente Zaandstad (Omgevingsanalist voor Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland)

"De online training heeft een game-achtig opbouw. Ik ben geboren in de jaren ’80 en opgegroeid met videogames. Dus groene vinkjes en 100% scores, daar doet mijn brein het heel goed op. De opbouw in stappen zat goed in elkaar. Ik heb de training gevolgd als een tutorial waarbij je leert hoe het moet door het gewoon te doen. Omdat ik lekker in de flow zat, heb ik alles in 1 dag gedaan. Je merkt dat je per onderdeel beter wordt. Ik heb heel veel zekerheid gekregen voor mijn rol in de crisisorganisatie. Tom heeft als trainer zijn eigen stijl, heel authentiek en weet waar hij het over heeft. Hij heeft veel meegemaakt qua crisis en deelt ook de fouten die hij zelf heeft gemaakt zodat jij ze niet opnieuw maakt. Die insteek vind ik heel fijn."


Niels Mous,
Communicatieadviseur, Spaarne Gasthuis

"De online training Strategie bepalen geeft veel mooie tools die je één op één kunt gebruiken tijdens een crisis. Je leert deze goed toe te passen, zodat het komen tot een strategie als het ware een invuloefening wordt. Dat geeft veel rust en houvast in de chaos van een crisis."

Anderen over ons

Bas Bruijn ziet Tom Compaijen als deskundig adviseur

Bas Bruijn

Woordvoerder Burgemeester Van der Laan en de Amsterdamse driehoek

"Tom heeft zich bewezen als een bevlogen, betrouwbare en deskundige adviseur. Zowel in het voorbereiden als tijdens de spannende uren van een daadwerkelijke crisissituatie en de nazorgfase."

Floor van Bakkum tevreden over crisis consultancy van Compaijen

Floor van Bakkum

Team manager Jellinek Preventie

"Tom is zeer benaderbaar, gedreven en gepassioneerd. Hij beschikt over een sterke drive om tot resultaten te komen. Tom denkt eerder in mogelijkheden dan in onmogelijkheden. Hij toont lef en is er niet bang voor om positie in te nemen."

Jop Marisse Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing Ministerie Infrastructuur en Waterstaat

Jop Marisse

Crisismanager bij Departementaal Crisiscentrum Ministerie IenW

"We hebben een hele prettige samenwerking die zich kenmerkt door toegankelijkheid, soepelheid, afspraken nakomen, één woord is genoeg, elkaar helpen. "

Yasmin Hashem

Media, Event & Information Officer at ICCROM, UAE

“Extremely professional, organized, charismatic and creative, always thinking outside the box”

Mirjam Otten

Politie

“Tom brengt structuur aan en is een ervaren trainer."

Koosje Spitz

UNESCO, Programme Coordinator Culture & Heritage in Crisis Situations

“De training was inhoudelijk sterk en tegelijkertijd praktisch. De module kreeg in de deelnemersevaluaties een zeer hoge waardering.”

Sjoerd Wynia

Director & Co-owner club AIR (ID&T)

“Een onmisbare en zeer waardevolle schakel voor ons team”

Koosje Spitz tevreden over samenwerking

Koosje Spitz

UNESCO, Programme Coordinator Culture & Heritage in Crisis Situations

"Op zeer georganiseerde en professionele wijze gaf Tom les. De training was inhoudelijk sterk en tegelijkertijd praktisch."

Fraukje van der Mijn

Ministerie Buitenlandse Zaken

“Enthousiast, pragmatisch en vernieuwend.”

Tijs van Wijk Bestuursadviseur Crisis- en Incidentbeheersing

Tijs van Wijk

Bestuursadviseur Crisis- en Incidentbeheersing, Gemeente Amsterdam

"Tom Compaijen heeft veel kennis van risico- en crisiscommunicatie. Hij weet wat er speelt en is in staat om ontwikkelingen, in- en extern, te onderkennen en concreet in te vullen."

Joris Naalden tevreden over advies crisismanagement door Compaijen C&C

Joris Naalden

CEO & Shareholder Jump XL Trampoline Parks

"Through lively presentation sessions full of real-life examples, Tom has helped us to better understand and manage our most important operational and PR risks."

Sanne Graafland

Contentspecialist OLVG ziekenhuis

"Zojuist de e-learning afgerond, heel leerzaam, ik ben weer helemaal ‘bij' 😀."

Evelien Siedenburg

Beleidsadviseur GGD Amsterdam

"De beste E-learning die ik in jaren heb gezien. Heel goed gedaan."

Nationale Politie Adviseur Crisiscommunicatie

Sanne Kuypers en Nicole Heijdra

Adviseurs Crisiscommunicatie, Politie Nederland

"Tom is altijd goed voorbereid, je kan op hem bouwen. Hij denkt echt na over onze problemen en levert eigenlijk altijd meer dan we hebben afgesproken. Hij blijft zichzelf en het vakgebied ontwikkelen."

Anita Wassink interim-woordvoerder

Anita Wassink

interim-woordvoerder (ZZP)

"Door de handige checklists en formats kan je wat je leert direct in de praktijk toepassen. Tom heeft heel veel crisiservaring, dat is echt van toegevoegde waarde. Je leert als deelnemer namelijk veel van andere casussen."

Een aantal reacties uit de (anonieme) evaluaties

van de online trainingen

"Inhoudelijk een 10. Het was een hele fijne, informatieve training. Heel veel geleerd ondanks dat ik al vaak trainingen heb gehad."

Ruud van Rijthoven Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM

Ruud

Communicatieadviseur Social Media, RIVM

"De ‘Online Training Omgevingsbeeld maken’ vond ik heel soepel om te volgen. Op een rustige manier krijg je inzicht hoe je de analyse opbouwt en op welke dingen belangrijk zijn om te vermelden of om juist niet erin te zetten."

Dian Hoes

Product Owner websites, Alliander

"Ik heb in deze training veel dingen gehoord die ik nog niet wist of die vanuit een andere hoek bekeken werden. Dat was super waardevol. Ook ben ik dankzij deze training zekerder geworden in de rol van Omgevingsanalist."

Bridget Hearn Universiteit van Amsterdam

Bridget Hearn

Online Content Specialist, Universiteit van Amsterdam

"De training Empathisch Schrijven is een bewustwording. Je leert op een andere manier naar teksten kijken. Je realiseert je dat je je toch niet altijd even goed in de lezer verplaatst. "

Terri Peters

Interne Communicatiemedewerker, Universiteit van Amsterdam

“Ik ben door deze training gaan inzien hoe je het schrijven van een tekst bij crisissituaties aanpakt: hoe je begint, welke informatie belangrijk is, wat je opschrijft. Ik ben echt beter daarin geworden.”

Joris van den Heuvel

Senior Web Editor, Universiteit van Amsterdam

"De training Empathisch Schrijven was intensief, nuttig en interessant. De training is heel concreet en je krijgt goede feedback. Hoe je een crisispagina moet inrichten en waar je aan moet denken was voor mij een eyeopener."

Stephanie Bosschaert

Contentspecialist, Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)

"Een online training kan soms onpersoonlijk zijn, maar dat was bij deze training niet het geval. Tom praatte heel direct met ons en kon ook direct feedback geven. Ik vond dat fijn werken."

Vincent van der Horst gemeente Zaanstad

Vincent van der Horst

Communicatieadviseur Gemeente Zaanstad

"Tom heeft als trainer zijn eigen stijl, heel authentiek en weet waar hij het over heeft. Hij heeft veel meegemaakt qua crisis en deelt ook de fouten die hij zelf heeft gemaakt zodat jij ze niet opnieuw maakt. Die insteek vind ik heel fijn."

niels mous spaarne gasthuis

Niels Mous

Communicatieadviseur, Spaarne Gasthuis

"De online training Strategie bepalen geeft veel mooie tools die je één op één kunt gebruiken tijdens een crisis. Dat geeft veel rust en houvast in de chaos van een crisis."