Onze methode

Wij werken met de methode Crisiscommunicatie 3.0, die uitgewerkt is door Tom Compaijen.

Crisiscommunicatie 3.0 zet de meest getroffenen op de eerste plaats en pleit voor transparante en eerlijke crisiscommunicatie. Binnen deze methode sporen we woordvoerders en redacteuren aan om empathische woorden en duidelijke beelden te gebruiken om de verbinding te leggen, en splitsen we strategie, proces en output op een heldere manier zodat je team wendbaar kan blijven.

We sluiten op die manier zo goed mogelijk aan bij wat leeft in de buitenwereld en houden alle stakeholders constant op de hoogte met updates. We analyseren en adviseren langs de doelstellingen Informatievoorziening, Betekenisgeving en Schadebeperking (IBS).

Lees voor een uitgebreide beschrijving over onze methode Crisiscommunicatie 3.0 ons E-book

Met de visie en programma’s van Klaar voor elke Crisis zorgen we dat de werkwijze bij alle leden van het crisiscommunicatieteam is ingesleten en dat alle bestuurders weten hoe deze methode werkt.

Dat betekent dat we vaker, korter trainen en regelmatig content aanbieden om de kennis paraat te houden. En dat we veel werken met online trainingen, blended learning en micro-learning.

Alles over deze visie, over hoe je zorgt dat je deze kennis en vaardigheden op peil houdt, lees je in het E-book Klaar voor elke Crisis.