Agile en Crisiscommunicatie: een verrassende combinatie

Met ‘Klaar voor elke crisis’ breng ik ook een nieuw model en een nieuwe methode voor crisiscommunicatie. Het model ‘Effectief Verbonden’ en de methode ‘Visuele Bouwstenen’ moeten crisiscommunicatieprofessionals helpen om nog makkelijker, sneller en beter hun werk te kunnen doen.

Voor dit model en deze methode heb ik mij laten inspireren door Agile. Veel mensen vragen zich af: “Wat hebben ‘Agile’ en ‘Crisiscommunicatie’ nu met elkaar te maken?” Of: “Agile is toch alleen voor ICT-projecten?”. Maar Agile is voor veel meer dan ICT en niet alleen een modewoord.

Het is een werkwijze om in complexe of chaotische situaties weer structuur aan te brengen. Zodat een team optimaal kan werken. Met de uitgangspunten en handvatten uit Agile kunnen we crisiscommunicatieteams ook beter laten werken.

De nieuwe inzichten maken mij zo enthousiast over de combinatie Agile en crisiscommunicatie, dat ik die graag wil delen. Daarom heb ik Agile expert, professor Rini van Solingen gevraagd samen met mij een workshop te geven.

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 23 september 2022. Je krijgt dan ook meer inzicht in het model en de methode die ik voor crisiscommunicatie aan het uitwerken ben.

Wil je meer weten of je aanmelden? Ga naar deze link.