Live-blog: correctiefoutencrisis boek 'Klaar voor elke crisis'

  • DIT LIVE-BLOG IS GESLOTEN OP 4 maart 2024
  • Van het boek 'Klaar voor elke crisis' heeft de uitgeverij een verkeerde versie naar de drukker gestuurd. Daardoor is een boek met taalfouten in omloop gekomen.
  • Dinsdag is besloten tot herdruk van het boek en is de verkoop tijdelijk opgeschort.
  • Wie het boek al gekocht heeft, ontvangt een nieuw exemplaar, vrij van fouten.
  • Wie het boek nog niet heeft, ontvangt dat 28 februari. Bestellen kan nog gewoon.
  • Statement Boom Management: "Herdruk ‘Klaar voor elke crisis’ vanwege correctiefouten; verkoop tijdelijk opgeschort" Klik hier voor het hele statement in pdf.
  • Volg de laatste informatie op dit live blog. Ook deelt de auteur hier hoe de crisiscommunicatie is aangepakt.

Update 4 maart 2024, 12.01 uur

Een live-blog dient ook altijd netjes te worden afgesloten. Vandaag is 'Klaar voor elke crisis' weer gewoon - en zonder fouten - verkrijgbaar. Bij managementboek.nl staat nu eindelijk de knop 'In winkelwagen'. Daarmee is de crisis ten einde en gaan we terug naar normaal. Bij deze wordt dit live-blog dan ook gesloten. Heb boek bestellen kan via deze link.

Update 21 februari 2024, 14.21u

Statement


Update 20 februari 2024, 13.34u

Getroffenen en oriëntatieUpdate 19 februari 2024, 10.20u

Openheid en transparantie


Update 16 februari 2024, 11.57 uur

Aansluiten bij de buitenwereld


Update 15 februari 2024, 12.35 uur

Hoe organiseer je je eigen crisismanagement?


Update 13 februari 2024, 18.15 uur

Eerste bericht van auteur Tom Compaijen: "Alsof de duvel ermee speelt."

Alsof de duvel ermee speelt. Je komt met een boek over crisiscommunicatie…. En je belandt zelf in een crisis met dat boek.

Het blijkt dat een verkeerde versie van het drukbestand naar de drukker is gegaan. Dit was de versie voordat de laatste corrector ernaar had gekeken. Er staan dus meerdere taal- en typefouten in de eerste druk van het boek dat nu in omloop is.

Wat er precies gebeurd is, lees je in het statement van uitgeverij Boom in de bijlage.

Gelijk heb ik gebeld met een familielid, die bekend is met de boekenwereld en directeur bij een uitgeverij was. Met een man die marketingexpert in boeken is. Met de uitgever. En allemaal zeiden ze: ‘dit heb ik nog nooit meegemaakt.’

En precies bij een boek over crisis dus wél. ‘Isn’t it ironic.’

Ik heb veel verschillende emoties gevoeld en een paar slapeloze nachten gehad. We gaan nu een soort van product recall doen. Maar daarnaast ligt de crisiscommunicatie natuurlijk onder een vergrootglas.

Daarom heb ik besloten jullie daar de komende dagen in mee te nemen. Om deze casus langs de 7 principes uit Klaar voor elke crisis te leggen. Hoe heb ik het aangepakt? Waar liep ik tegenaan? Wat waren dilemma’s? En waarom is crisis in de praktijk toch altijd weer lastiger dan in de ‘boekjes’?

Iedereen die het boek in bezit heeft krijgt een nieuwe versie - vrij van fouten – gratis thuisgestuurd op 28 februari. En de fouten-versie mag je dan natuurlijk houden als een collectors item.

Excuses voor het ongemak.

Hartelijke groet,

Tom