Nieuw panorama voor crisiscommunicatie

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met de opnames van nieuwe video’s voor de online trainingen. In deze mail lees je meer over de inhoud van deze video’s. Zo krijg je nu alvast meer inzicht in een aantal onderdelen die deelnemers van de online trainingen kunnen verwachten.

Demonstratie OBI4wan
Bij de ‘Online Training Omgevingsbeeld maken’ krijgen alle deelnemers als extra een demonstratie over hoe je de monitoring tool OBI4wan kunt gebruiken bij het maken van Omgevingsbeeld in crisissituaties. De demo duurt ongeveer 50 minuten en heb ik samen met John Rozema van OBI4wan gemaakt.

Hoe herken je een crisis
In deze video leg ik Omgevingsanalisten uit welke signalen kunnen helpen bij het herkennen van een sluimerende crisis of dat iets viral kan gaan. En welke afspraken je intern kunt maken om te zorgen dat de signalen ook worden opgepakt. Deze video zal ook in andere online trainingen beschikbaar gesteld worden.

Oriëntatie
Eén van de eerste zaken die je moet doen als er een crisis is, is de oriëntatie: het bepalen van de context, focus en scope van de crisiscommunicatie voor jouw organisatie. In de video Oriëntatie leg ik uit welke vragen helpen bij het maken van de oriëntatie en leer ik deelnemers aan de hand van de casus wateroverlast en ontruiming VUMC-ziekenhuis hoe je een oriëntatie kunt maken. Dit is belangrijk voor alle rollen, en deze module zal dan ook in alle online trainingen terug te vinden zijn.

Waarden en uitgangspunten
In het hart van mijn nieuwe model ‘Effectief Verbonden’ staan de waarden en uitgangspunten van de crisiscommunicatie. Deze waarden binden iedereen in het crisiscommunicatieteam. In de video leren deelnemers wat ethische crisiscommunicatie is en hoe ze voor hun eigen organisatie de waarden en uitgangspunten kunnen bepalen.

De achtergrond van al deze video’s is een prachtig stedelijk panorama. Met dank aan RAI Amsterdam. Op LinkedIn plaats ik vandaag alvast twee foto’s van de opnames.