Nieuwe website LIVE! – met extra mogelijkheden en meer informatie

Practice what you preach. De lessen van crisiscommunicatie zijn op veel meer toepasbaar dan alleen crisis. Een jaar terug had ik een idee voor een andere manier van trainen en opleiden. Maar iemand gaf me de tip: ga nu eerst eens met je opdrachtgevers in gesprek wat echt hun behoefte is. Het klonk logisch, net als bij crisis moet je eerst de buitenwereld naar binnen halen.

Die gesprekken waren erg waardevol en hebben mij geholpen bij het vormen van een duidelijke visie en methode voor crisiscommunicatie en het vakbekwaam worden en blijven hierin. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat één van de grootste uitdagingen was om de crisispoules altijd gevuld te houden met voldoende mensen, ondanks soms hoge uitstroom.

Het afgelopen jaar heb ik alle ideeën verder uitgewerkt en samengebracht onder een naam: ‘Klaar voor elke Crisis’. In de laatste vier updates deelde ik de vier belangrijkste elementen om klaar voor elke crisis te worden en blijven.

En dan is het tijd om weer van binnen naar buiten te gaan. Een nieuwe visie en methode vragen ook om een nieuwe website. Op deze site staat nu veel meer informatie over alles wat mogelijk is in de voorbereiding op crisiscommunicatie en crisismanagement.

De website is ook veel gebruiksvriendelijker geworden. De belangrijkste toevoeging is dat iedereen nu op elk moment een online training kan afnemen en direct starten. Het hele proces aan de achterkant hebben we afgelopen maanden geautomatiseerd.

Dat betekent dat je als OTO-coördinator of Adviseur Crisiscommunicatie bij wijze van spreken ook woensdagnacht in de zomervakantie deelnemers kan aanmelden voor een training. De deelnemer ontvangt dan direct een mail met toegang tot de online trainingsomgeving. Dus als een nieuwe omgevingsanalist zijn agenda leeg veegt, kan zij of hij donderdag al aan het einde van de dag de hele opleiding hebben gevolgd en meedraaien in de poule omgevingsanalisten.

Op die manier hoop ik opdrachtgevers te helpen om sneller te schakelen en veerkrachtig, wendbaar en flexibel te blijven. Ook als er hoge uitstroom van mensen uit de poules is.

De volgende online trainingen staan nu altijd klaar om direct te beginnen:

  • Kennismaking Crisiscommunicatie: de basis over doelen, werkwijze, begrippen en slimme tips & tricks (voor elke communicatieprofessional).
  • Omgevingsbeeld maken: de buitenwereld binnen een half uur samenvatten op 1 A4-tje (voor omgevingsanalisten).
  • Strategie bepalen: de juiste keuzes maken en het vertrouwen behouden (voor communicatieadviseurs).
  • Empathisch schrijven: echt verbinden met de juiste woorden, op het juiste moment en de juiste plaats (voor redacteuren en woordvoerders).

Komend half jaar volgen nog de online trainingen ‘Proces coördineren’ (voor hoofd of teamleider) en ‘Woordvoering en persvoorlichting’.

De nieuwe website is te vinden op het vertrouwde adres compaijen.com en daarnaast nu ook op klaarvoorelkecrisis.nl

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt.