‘You will not be replaced by AI, but by other professionals who know how to use AI’.

“Will AI tools replace professional crisis communicators? No, but it will make those who do not understand the role of AI redundant. As someone wrote recently: ‘you will not be replaced by AI, but by other professionals who know how to use AI’.”

Met die woorden eindigde Philippe Borremans zijn artikel over AI en ChatGPT. Een mooie tip uit zijn blog is dat je ChatGPT ook kunt gebruiken voor ‘red teaming. Je geeft ChatGPT opdracht om als journalist vragen te stellen bij een bepaald type crisis. Deze vragen zijn gelijk mooie eerste input om je bestuurder voor te bereiden op een interview.

Vanmiddag om 16.00 uur host Philippe voor de International Association of Risk and Crisis Communication (IAARC) een webinar met crisiscommunicatie-autoriteit professor Timothy Coombs over de rol van kunstmatige intelligentie in crisiscommunicatie.

Zelf ga ik in elk geval kijken. Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn e-book ‘methode Crisiscommunicatie 3.0: Mensen Effectief Verbinden’. In die methode is ook veel aandacht voor wendbaar zijn en inspelen op nieuwe ontwikkelingen en technologie. Daarin is een rol weggelegd voor AI. Alles wat we afgelopen tijd geleerd hebben over ChatGPT en crisiscommunicatie en wat uit het webinar komt, nemen we vanzelfsprekend mee in de methode 3.0.

Wil je ook niet dat je baan wordt overnomen door AI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf het volgen 😊.